Hej bloggen! Idag när jag var iväg och målade på Hamnen så hade de full rulle med bakning i köket. Det bakades chocolate chip cookies och kanelbullemuffins. När jag kom hem blev jag såklart inspirerad av dessa goda muffinsen och slängde snabbt ihop en smet, och vet ni? Dessa blev magiskt goda! Ni måste prova!
Ingredienser
75 g rumsvarmt Smör
1 ½ dl Strösocker
2 Ägg
3 dl Filmjölk
4 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
Fyllning
½ dl Strösocker
1 msk Kanel
2 msk Smör
Frosting
2 ½ dl Vispgrädde
2 tsk Kanel
2 tsk Florsocker
Garnering
Strössel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 °C.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och fortsätt vispa tills det blir pösigt.
3. Rör ner filmjölk och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
4. Ställ ut formarna i en muffinsplåt. Fördela hälften av smeten i formarna.
5. Blanda socker och kanel till fyllningen och strö ut ca 2 tsk i varje muffins.
6. Klicka över resten av smeten. Klicka på lite smör på toppen. Grädda sedan i ugnen i 20-25 min.
7. Ta ut muffinsen när de är klara och låt de svalna under tiden du gör frostingen.
8. Frostingen: Vispa vispgrädde, socker och kanel till en luftig smet. Spritsa eller bred ut grädden på muffinsen, det är viktigt att de svalnat helt. Dekorera med strössel.

