Hej bloggen! Den senaste tiden har jag provbakat mycket och här kommer ett nytt recept på goda och saftiga blåbärscupcakes. Dessa var oerhört uppskattade och så himla goda! Många åts upp hemma och resten gavs bort till familj och vänner. Cupcakes har blivit min nya grej och jag tycker det är otroligt roligt att baka dessa och låta kreativiteten flöda. Glad att jag hittat tillbaka till en gammal hobby igen.
Ingredienser
75 g rumsvarmt Smör
1 ½ dl Strösocker
2 Ägg
3 dl Filmjölk
4 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
Fyllning
1 msk Blåbär & Hallon
Frosting
2 ½ dl Vispgrädde
2 msk Florsocker
Päronessens efter smak
Karamellfärg
Garnering
Strössel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 °C.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och fortsätt vispa tills det blir pösigt.
3. Rör ner filmjölk och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
4. Ställ ut formarna i en muffinsplåt. Fördela hälften av smeten i formarna och lägg i några hallon och blåbär.
5. Klicka över resten av smeten. Klicka på lite smör på toppen. Grädda sedan i ugnen i 20-25 min.
6. Ta ut muffinsen när de är klara och låt de svalna under tiden du gör frostingen.
7. Frostingen: Vispa vispgrädde, socker, päronessens och karamellfärg till en luftig smet. Spritsa eller bred ut grädden på muffinsen, det är viktigt att de svalnat helt. Dekorera med strössel.
