Jag har provbakat lite olika juliga recept till jultidningen och dessa goda pepparkakscupcakesen vann priset! Dessa är så smakrika och frostingen är så krämig och god. Jag toppade dessa med ett pepparkakshjärta och de blev så himla söta! Recept kommer nedan…
Ingredienser
100 g rumsvarmt Smör
2 ½ dl Farinsocker
2 Ägg
1 ½ dl Mjölk
3 dl Vetemjöl
1 msk malen Kanel
1 tsk malen Kryddnejlika
1 tsk malen Ingefära
1 tsk Bikarbonat
Frosting
50 gr rumsvarmt Smör
4 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
100 gram Philadelphiaost/Färskost
Garnering
Pepparkakor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 °C.
2. Vispa smör och socker poröst. Vispa sedan ner ett ägg i taget tills det är helt utblandat.
3. Blanda kryddorna, bikarbonat och vetemjöl i en bunke. Blanda sedan ner i smeten tillsammans med mjölken.
4. Fyll formarna 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Testa att sticka för att kolla om de är färdiga. Låt sedan svalna helt innan du sätter på frostingen.
5. Frostingen: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa sedan ner färskosten till en härlig fluffig smet.
6. När muffinsen har svalnat kan du sprita eller kleta på med frosting. Sedan kan man dekorera med pepparkakor som jag har gjort på bilden. Nu fick du perfekta cupcakes!


Pingback: Nu har snön kommit - P I N K J O U R N A L . S E